Dag 7 – Great Smoky Mountains

Wakker worden met het geluid van de dieren onder ons en het uitzicht voor ons … een knappe die dan nog een ochtendhumeur heeft.

Er is voor vandaag veel regen voorspeld, maar dat weerhoudt ons er niet van om de bergen weer in te gaan. Met de mist die om de bomen en bergtoppen hangt, geeft het een bijna mystieke sfeer. Weer een prachtig en heel ander beeld dan gisteren in de zon.

We rijden het North Carolina deel van de Smoky Mountains in en hier worden we getrakteerd op prachtige natuur. Qua wildlife geen beren vandaag, wel heel veel Turkeys en Elks die op zoek zijn naar voedsel.

Cherokee is het stadje van de Cherokee indians en overal zie je uitingen van hun taal, cultuur en geschiedenis. We lopen rond in het dorp, in de regen en staan even letterlijk stil bij het Cherokee Indian Veterans Park !

Vervolgens gaan we verregend lunchen bij Native Brews tap & grill. Een heerlijk gerecht met kip, rijst, groenten en kruiden, opgediend in een halve ananas, waar de vingers bij worden afgelikt.

Toetje RJ -> DQ , need I say more…

Dan gaan we de tweede route doen, the Road to Nowhere. Door de strengere milieu eisen werden de werkzaamheden te duur, dus ergens midden in Great Smoky Mountains stopt deze route opeens. Maar ook hier weer prachtige beelden, ondanks de regen genieten we volop.

Aan het eind van de middag genieten we even in de cabin met ook hier de wolken duidelijk ‘Smoky’ rondom de bergen.

Daarna kiezen we voor avondeten voor Chesapeake Seafood and Raw bar; oesters, champignons gevuld met krab … here we come !

In het donker rijden we nog even door Pigeon Forge en verbazen ons over het grote kermisgehalte en lichtspektakel. Voor de Floridagangers: de 192 in het kwadraat … Het verschil met de natuur er om heen is gigantisch, maar daarom is deze omgeving wel de ultieme plek voor een vakantie met kinderen, er is echt voor iedereen wat te doen.

De laatste nacht op deze prachtige plek gaat in, morgen op naar Nashville !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *