Dag 6 – Great Smoky Mountains; The little Black Bears

Na een laatste blik op cottages van afgelopen nacht gaan we verder naar de Great Smoky Mountains.

We hebben voor 2 dagen een cabin gehuurd tussen Pigeon Forge en Gatlinburg, hoog in de bergen. We lopen eerst even een rondje door Pigeon Forge; alles is ingericht op toerisme en morgen willen we wat uitgebreider kijken, maar voor nu is dit rondje al even leuk.

Onze cabin heet Time after Time en doet zijn naam eer aan; hier zou je steeds terug willen komen. Wat een uitzicht en wat een rust!

Nadat alle oh’s en ah’s klaar zijn, rijden we terug naar Gatlinburg (foto van internet) en lunchen we bij The Park Grill. Gatlinburg is een beetje een mengeling tussen kermis, Fremont Street en Valkenburg, kortom, je hebt 20 ogen in je rug nodig om niks te missen. Wat een verschil met de rust van de natuur er om heen. We eten heerlijke forel van de grill en gaan dan op berenjacht !

We doen eerst de Roaring Fork Motor Nature Trail waar we prachtige natuur zien, water dat via rotsen en bomen een weg vindt en zacht ruist, verlaten cabins waar families rond 1900 gewoond hebben.

En dan rijden we naar Cades Cove; zou daar een beer te zien zijn? We speuren tussen de bomen, maar als er dan plots een file ontstaat weet je al genoeg, de Bear Jam !

Lang verhaal kort; na een hele middag in Cades Cove hebben we naast de prachtige natuur en vergezichten 11 beren gezien waarvan 2 moeders met 2 en 3 cubs! En als toetje krijgen we bij Laurel Falls nog zicht op een beer die tussen de bomen weg loopt! Onze dag kan niet meer stuk met 12 beren op de teller, wat een magnifieke dieren en wat een geluk dat we er zóveel hebben gezien !!

Op de laatste druppels benzine (ik zag me al tegen mama beer aankruipen in de nacht) komen we rond half 8 weer in de bewoonde wereld waar we met een glaasje wijn en wat kaas en druiven weer een fantastische dag afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *