Dag 4 – Beautiful Sunday

Op zondag nemen Mike en Ineke ons de hele dag mee op stap. We zien waar de kinderen naar school gaan, en waar haast alle ramen dichtgemetseld zijn om de kinderen te beschermen tegen potentiële shootings, en tegen het heftige weer dat hier kan rondgaan.

We rijden door naar de plek waar Ineke vrijwilligerswerk doet.

En tenslotte rijden we naar de fabriek waarvoor Mike gevraagd is hier naar toe te komen.

Vervolgens gaan we echt op weg, de omgeving bekijken. Eerst gaan we naar High Bridge Park, met prachtig uitzicht over de Kentucky River en de High Bridge of Kentucky, die ontworpen is door dezelfde ontwerper als die van de Brooklyn Bridge.

We bezoeken vervolgens Shaker Village of Pleasant Hill, een openluchtmuseum waar de community van de Shakers hebben gewoond. Een community waar mannen en vrouwen celibatair leven, “als broers en zussen en in liefde voor Jezus”.

Mike en Ineke vinden het heerlijk om op zondag door de countryside te toeren naar de prachtige wineries die hier heel veel liggen en waar ook live muziek is, uiteraard country … Kijk, daar worden wij ook blij van ! We gaan eerst naar Wildside Winery in het plaatsje Versailles.

Dus nadat we genoten hebben bij deze eerste winery, gaan we weer op weg en maken we een stop bij het typische Amerikaanse plaatsje Midway

Wij rijden weer door naar de tweede winery, Harkness Edwards Winery, Winchester. Met een prachtig uitzicht, wie doet je wat !

We sluiten de dag af bij Proud Mary, een honkytonk BBQ waar alle locals komen. Wat een sfeer en wat een heerlijke BBQ-gerechten!

Een topdag en zo leuk om al “hun” plekjes te zien. We gaan vroeg naar bed want we worden morgenochtend om 8.15 bij de Keeneland racetrack verwacht 😉 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *