Dag 2 – Morgenstond heeft … Cincinnati, Covington en meer

De dag zijn we (heel) vroeg begonnen door de jetlag, dus we hebben ook al veel gezien ! Vanaf het hotel rijden we naar Devou Park waar een scenic overlook is op Cincinnati.

Dan bezoeken we de “Amerikaanse Notre Dame” in Covington met prachtige mozaïeken en glas-in-lood ramen: Cathedral Basilica of the Assumption. We leren dat de buitenkant gebaseerd is op de Notre Dame, de binnenkant echter op de basiliek van Saint Denis.

En wie staat er geparkeerd op het parkeerterrein bij deze kerk ….

We rijden vervolgens via de John A Roebling Suspension Bridge, geopend op 1 januari 1867, weer Cincinnati in, de staat Ohio 😉 !

We stappen weer de auto in rijden richting Big Bone Lick State Park. Onderweg genieten van de omgeving, we kijken onze ogen weer uit

Aangekomen bij het Statepark, leidt een korte wandeling naar de bisons die graag op de foto staan.

En lunch? Dat kan best met ijs, zolang dat ijs Dairy Queen heet. Voor $0.85, in de aanbieding, een vers gemaakte Chocolate covered strawberry Blizzard … dat is wat een man gelukkig maakt🍦 !

Na de noodzakelijke stop bij de DQ rijden we door naar Frankfort, de hoofdstad van Kentucky.

We bekijken de Kentucky State Capitol building, de Floral Clock die over een paar weken vol met bloemen zal staan, het graf van ontdekkingsreiziger Daniel Boone op de Frankfort Cemetery (gewoon met de auto …) die uitkijkt over de stad en het Kentucky Vietnam Veterans Memorial.

En in het Frankfort Historic District ligt een award winning ijszaak, Hoggy’s Ice Cream … dan kun je toch geen nee zeggen. En binnen een uur zit RJ tevreden aan zijn volgende ijs.

Dan pakken we de scenic route naar Lexington, waar onze vrienden Mike en Ineke wonen; overal weides met paarden en grote huizen, stallen en omheiningen. Het is duidelijk dat paarden een grote rol spelen in Kentucky.

Na het inchecken in het Residence Inn by Marriott gaan we gauw naar onze vrienden. Zo heerlijk om te zien waar Mike en Ineke wonen en weer bij ze te zijn! We kletsen eerst bij hun thuis lekker bij en gaan dan eten bij Nic & Norman’s, een restaurant van een acteur van The Walking Dead. Dan gaat bij ons het licht uit, op naar een nieuwe dag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *