Dag 5 -Sweet goodbye and enter the magic world.

We melden ons rond 8uur al bij Keeneland, de paarden race track in Lexington, en zien al dat er flink wat paarden op de baan zijn. Vandaag (en morgen) zijn er geen races, dus wordt er alleen getraind.

Niet veel later komen Mike en Ineke ook aan. De tickets voor de races (op eerdere dagen) waren al uitverkocht, maar Ineke heeft een tour geregeld over de track met uitleg hoe het racen en de verkoop van de racepaarden in zijn werk gaat. Wat een enorme hoeveelheid geld gaat er om in deze branche!

We kijken bij de training van de jockeys en zien de kracht van de paarden van heel dichtbij.

Echt een geweldige afsluiting van onze tijd in Lexington. We nemen afscheid van Mike en Ineke; dank jullie wel voor de onvergetelijke dagen en tot snel ❤️ !

Na het afscheid van Mike en Ineke rijden we verder naar het zuiden. Buiten de steden is het echt Redneck Country … we zien zelfs Confederatievlaggen. Mooie, goed onderhouden percelen worden afgewisseld met half vergane trailers à la the Ozarks. Maar wat een groen, wat een natuur.

In London kopen we wat kaas en druiven (en voor RJ uiteraard DQ) zodat we kunnen picknicken onderweg.

We rijden express een binnendoor route, waarbij we bij een prachtig meer uitkomen; perfecte plek voor een picknick.

Vanuit de natuur komen we aan in Knoxville, de plek voor vandaag. De klok gaat ook ineens een uurtje terug; lekker uur extra vakantie dus 😉 !

We hebben 2 dagen een cabin in de Great Smoky Mountains gehuurd, maar die moet nog 1 nachtje wachten. Want toen ik thuis aan het zoeken was, kwam ik me toch iets leuks tegen! Dat ik voor alle zekerheid zonder overleg met RJ snel geboekt heb…

In the Middle of Nowhere, dichtbij Knoxville ligt een magisch dorpje Ancient Lore Village, gebouwd obv een fantasyboek, beetje zoals The Hobbit: Bokee’s Trek, Outcasts to Inner Earth.

Ik heb gekozen voor de Fairy Cottage met full package, dwz archery, axe throwing en een diner. We checken eerst in bij onze Fairy Cottage, wat een details !

Vervolgens worden we om 17uur verwacht bij het restaurant, waar we met een golfkarretje (met gevaar voor eigen leven) naar boven scheuren voor het ‘axe throwing and archery’; hilarisch gewoon !

Alle details, de sfeer, de activiteiten en de overheerlijke salade als voorgerecht. Zelfs mijn geliefde cocktails hebben feeërieke namen.

Wat RJ uit liefde al niet voor me doet. Het was in 1 woord geweldig!

Nu moeten we morgen gaan uitchecken en moet ik weer normaal gaan doen, maar oh boy, wat een aanrader is dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *