Dag 3 – “Kentucky? Wat is daar te doen?” Nou kijk…

De weg van Lexington naar Louisville duurt een uur, tenzij je er een prachtig rondje van maakt waar heel veel te zien is. Dan heb je een volledige dag goed gevuld. We kiezen voor de scenic byways en zien hoe groen Kentucky is. Grote percelen met weides vol paarden, prachtige huizen, we kijken onze ogen uit.

In Danville bekijken we een klein openlucht museum, Constitution Square, hier is in 1792 de staat Kentucky ontstaan, voorheen hoorde dit gebied bij Virginia.

Abraham Lincoln komt ook uit deze staat, en zijn ouders hebben hier lange tijd gewoond, en in veel stadjes is er van alles te bekijken (bijvoorbeeld het Lincoln Legacy Museum in Springfield) wat ook maar enigszins gerelateerd is aan hem.

In Louisville aangekomen blijken we net op één van de drukste (en duurste) dagen van het jaar te komen ivm een evenement; Thunder over Louisville. Hiermee trappen ze het Kentucky Derby Festival af. Het is overal druk, drukker en drukst. We besluiten dan maar eerst naar de graven van Mohammed Ali en Colonel Sanders, oprichter van KFC, te gaan, die begraven liggen op de Cave Hill Cemetery. De drive-through begraafplaatsen blijven ontzettend mooi om te zien.

In de stad zelf betaal je 60 dollar voor een parkeerplek op deze bijzondere dag, dus wordt het alleen een tour langs enkele highlights in het centrum.

De Bourbon trail begint hier ook; behalve de paarden en de derby is Kentucky ook beroemd om zijn bourbon.

Vervolgens verlaten we Louisville en voordat we de stad uitrijden, nemen we nog een snelle lunch bij een KFC. De oprichter is immers in dit plaatsje gestart en is hier begraven, dus op deze manier staan we daar nog bij stil 😉 !

We rijden inmiddels op de weg terug richting Lexington, en stoppen bij een bekende bourbon distilleerderij, Woodford Reserve, voor eventueel een proeverij. Maar ook hier is de drukte enorm, en is er vandaag al geen plek meer ….

Via de WinStar farm, één van de grote en succesvolle paardenfokkers, rijden we verder; in de paardenbranch wordt aan het huis te zien heel goed verdiend!

Bij Whiskey Bear Bar doen we een bourbon (en bourbon cocktail) tasting en krijgen we geweldige uitleg aan de tafel van onze ober. Bij alle drankjes die we krijgen om te proeven, delen we wat voorgerechtjes.

We sluiten de dag af bij Mike en Ineke, het blijft bijzonder om gewoon “tot morgen” tegen ze te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *