Dag 8 – Beren op weg naar Nashville

Mike, de eigenaar van de cabin, belt vlak voor we uitchecken. Nadat we even gepraat hebben vertelt hij dat hij nog een andere cabin heeft, aan de creek onder aan de berg. We krijgen de codes en mogen even gaan kijken. Ter plekke besluiten we dat we zeker een keer terug moeten. Alleen al door op dit deck te zitten, voel je je gewoon compleet tot rust komen.

We willen nog 1x naar Cades Cove, ondanks de regen. Dit gebied is zo ontzettend mooi, hier kunnen we allebei geen genoeg van krijgen.

Het regent en is bewolkt dus we verwachten niet te veel … Maar dan … is het een boomstronk of zou het toch ? We zien door de bomen eerst mama beer en even later verschijnt het kopje van de cub aan de andere kant van de boom.

Verderop stuiten we op een grote beer, waarschijnlijk een mannetje, dat iets te eten heeft gevonden in de grond. We kunnen van redelijk dichtbij foto’s maken en houden onze adem in, wat een gaaf gezicht is dit!

Als we Cades Cove uitrijden, zien we hoog in een boom nog een donkere vlek. En ja hoor, daar ligt een bolletje wol lekker te slapen.

Wat zijn we blij dat we toch nog Cades Cove hebben gedaan. In Townsend pakken we snel wat te lunchen bij de Peaceful Side Social Brewery + Craft Kitchen en maken even gebruik van het toilet.

Dan gaan we echt op weg, Nashville it is. We rijden door een heel landelijk deel van Tennesse en komen in een dorpje waar de tijd stil lijkt te staan. Er is een winkel behangen met vlaggen en bordjes, de ingang is bijna niet te zien. Hun politieke voorkeur wordt niet onder stoelen of banken gestoken en we kijken onze ogen uit.

We zijn echter wel de vreemde eend in de bijt daar en we worden goed in de gaten gehouden. Voor ik dadelijk met mijn behind vol hagel zit, gaan we toch maar verder.

Het is inmiddels opgehouden met zacht regenen en we zijn ook best moe als we in het hotel aankomen. We hebben een mooie kamer in Thompson Hyatt in the Gulch, een trendy, nieuw en iets rustiger gebied in downtown Nashville. Na de rust van de cabin en de natuur moet ik echt even acclimatiseren in de drukke stad. We bestellen wat eten op de kamer met een lekker glas wijn, even een avondje rust is ook heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *