Dag 9 – Nashville

“Just a good old boys, never meaning no harm” …. wie keek er 40 (auw) jaar geleden niet naar The Dukes of Hazard . Na koffie etc beginnen we de dag dan ook met een potje nostalgie bij de General Lee. Waar ik voor het verhaal keek, had RJ voornamelijk oog voor Daisy, en zo te zien is dat nog niet veranderd. Ik ga nog even bij haar auto staan zodat hij zijn eigen Daisy heeft, maar dat werkt toch niet helemaal😉.

Hierna nemen we een drankje met live music dat echt op elke plek te vinden is.

We zien de ene na de andere partybus door de stad rijden, waarbij er flink gefeest wordt en waar de points of interest minder interessant gevonden worden. Wij vinden het wel leuk om nog wat te bekijken van deze stad, dus we doen de highlights aan. Van het theater Grand Oly Opry House tot Marathon Village.

Voor Nashville bekend was als de stad van de (country)muziek, stond het bekend als de stad van de educatie/wetenschap, ze noemden het ook wel het Athene van het zuiden. De replica van het Parthenon laat dat deel van Nashville zien.

Op Broadway is de drukte niet meer normaal, we horen ook dat de weekenden op deze plek steeds drukker en drukker worden. Er staan rijen mensen voor de bars, hopende op een plekje om ergens naar binnen te gaan. De rooftops puilen uit en mensen kunnen niet eens allemaal op de stoep lopen.

Nashville staat ook bekend om zijn murals, door de hele stad zijn ze te vinden en drommen jonge meiden maken DE instafoto van de dag. Ook voor de murals staan vaak rijen mensen te wachten voor hun lucky shot.

Aangezien het onze laatste avond is, wil RJ graag in een goed Steakhouse dineren, de Bourbon Steak it is, op de bovenste verdieping van het hoogste gebouw in Nashville. Uiteraard heeft hij doorgegeven dat we weer eens een anniversary hebben … dus er staat een lief kaartje bij de tafel en we worden van harte gefeliciteerd. RJ is in de wolken met zijn steak en ik hou het bij heerlijke scallops.

Onamerikaans dineren we lang, zien we de lichtjes van de stad aangaan onder ons en krijgen een dessert van het huis voor onze “anniversary”.

Weer een heerlijke dag in the pocket en wat een verschil met de natuur en de rust van de dagen hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *