Dag 2 – It’s a beautiful day

Als RJ in de ochtend het vaste ontbijtje gaat halen bij de Publix, begroet de inpakker, die er al jaren werkt, hem als een oude vriend: “Hello my friend from Europe !!”. Zo’n begroeting heb ik bij de plaatselijke supermarkt nou nog nooit gehad.

We gaan vandaag hoognodig op pad voor wat nieuwe meubels en kleinere items. Het blijkt dat we wat gasten uit de tijd van de travel ban blij hebben gemaakt met kussens, een waterkoker, wekkerradio, braadpan, prullenbakje, een messenset, handdoeken en batterijen. Altijd fijn om wat te doen voor je medemens (sarcasmemodus uit).

We slagen voor heel wat spulletjes bij de Target. Voor de Florida gangers …. Posner Park herken je niet meer terug, zoveel nieuwe zaken zijn erbij gekomen.

Wat een liefdevolle blik op de auto….ik zou bijna een beetje jaloers worden.

Aan de andere kant van de oceaan hebben de kids & co zich verzameld (Bo, de vriendin van Daan, kwam later dus zij staat er niet op) en zijn ze eensgezind wat mijn ideeën betreft.

Voor de meubels gaan we naar City Furniture, ik moet zeggen … Prima zaak, excellente service !

Dit soort grote aankopen doen bij RJ altijd een beetje pijn …

Hij is groot liefhebber van 2 voor de prijs van 1, de mails van AH met de aankondiging “We gaan weer hamsteren!!!” zorgen voor feest in Huize Hamersma en vrienden kijken al niet meer op als er bij goede aanbiedingen zijn favoriete frisdrank in de garage gestapeld staat of ik met een kar vol gebarricadeerd met WC papier (want ja, aanbieding) berustend door de Makro stap.

Hoogste tijd voor een zen moment en dat krijgen we bij Blue Springs State Park. De manatees dobberen met hun kleintjes in het meer, vogels zitten op de uitkijk en door het heldere water zien we vissen en schildpadden zwemmen. Wat blijft dit toch een prachtig stuk natuur !

Onderweg kom je altijd wel iets leuks tegen.

En eindelijk het langverwachte moment met de twee favoriete letters van Robert- Jan … de DQ !

Op de terugweg rijden we langs Altamonte Springs; in een artikel las ik laatst dat daar een winkel is die Christmas Tree Shop and That! heet, met uitroepteken. Daar moet ik als kerstliefhebster natuurlijk even langs nu we er toch zijn. Heerlijk om te snuffelen en er is veel voor weinig, dus een deel van de koffer terug is weer gevuld.

In het donker rijden we door naar Celebration, we delen de inktvis, garnalen en scallops bij een favoriet restaurant van ons (Columbia) en zitten met 20 graden heerlijk buiten.

Celebration is al prachtig in kerststijl. Er rijdt een mooie verlichte koets en ik heb mijn imaginary kroon al bijna op gezet om er in te stappen, maar RJ houdt zich liever bij zijn eigen koets.

Ron en Monique zijn toevallig ook in Celebration en we ontmoeten elkaar even. Zij gaan Jeater Bend Street in, maar onze ogen vallen bijna dicht. We rijden nog langs enkele huizen en het lijkt wel of er steeds meer huizen mee doen aan de uitbundige kerstversiering. LOVE IT!! Mochten onze buren mee lezen……ik voel een groepsprojectje aankomen!!

26 reacties

 1. Oh, wat een heerlijke dag. Meubels shoppen, softijs van DQ, prachtige kerstverlichting en eten bij Columbia! Madre Mía, maak me gek!

  Enne … je hebt bij die koets wel even aan Albert gedacht, toch?

 2. Wat een heerlijke dag! En die kerstwinkel zijn wij ook een paar keer geweest erg leuk! Shoppen en heerlijk eten wat wil je nog meer….

 3. Wat een heerlijke dag, lekker starten met de publix, ijsje bij DQ, shoppen en lekker uit eten. Naar Blue Springs state park, zo leuk al die manatees .De kerstsfeer opsnuiven bij Celebration , goed gevulde dag! Mooie dag morgen!

 4. Zo gaan wij ook dansen 💃 in Januari als we zijn geland in MCO
  En ja dat posnerpark is inderdaad uitgebreid
  We genieten van jullie verhalen en laat ons maar heerlijk meegenieten
  Joke en Gerrit

 5. Och wat heerlijk, shoppen, Blue Spring, Celebration, en lekker eten.
  Zou denk ik de eerste keer dat ik weer in Florida ben de hele dag zo lopen als Robert Jan op dat filmpje haha

 6. Wat een asociale mensen zijn er toch zeg, heb je toch lef om zoiets te doen. Ken er met mijn pet niet bij😏
  Al met al hebben jullie wel een heerlijke dag gehad. RJ is echt helemaal is zijn nopjes, moet toch echt eens gaan proeven bij DQ.

 7. Wat een ellende om je huis zo aan te treffen, asociale gasten die jullie eigendommen mee jatten😤 Ik zou nu wel een statement maken door tegen Robert-Jan te zeggen dat hijzelf de volgende keer de kar vol met wc papier rijdt tenzij jij zo’n mooie fles wijn mag open maken, lijkt me een goede deal!😁

 8. Extreme couponing iets voor RJ? 😉😂 Wel een heerlijke dag zo shoppen en tussendoor lekker een hapje eten🤗 Jammer dat jullie zoveel spullen kwijt zijn geraakt, maar een goede leer voor de toekomst🤓

 9. Het zonnetje schijnt overdag en de lichtjes branden ‘s avonds dus dit is echt the most wonderful time of the year. Uit iedere luidspreker schalt Slade’s So here it is: Merry Christmas, everybody’s having fun.

  En ergens in dit grote land wordt een gestoorde gast op één van jullie kussens wakker van jullie wekkerradio. Hij zet thee met jullie waterkoker en bakt een eitje in jullie braadpan. Als dat geen mooie kerstgedachte is….

 10. Ongelofelijk wat mensen allemaal niet ‘per ongeluk meenemen’. Heerlijk om naar de manatee’s te kunnen kijken en daarna nog even na te genieten bij DQ voor een lekkere Blizzard. Las onlangs ergens dat iemand naar de DQ ging voor alleen de hamburger, wat een giller!!!

 11. Heerlijk weer om te lezen zo’n drukke dag. (Behalve dan de spullen die weg zijn) Ook bijzonder dat die winkelmedewerker RJ na 2 jaar toch herkent. Nu kennen wij hem ook 😉

 12. Haha dat dansje, wat een vreugde voor een ijsje, jaloers jaloers !!
  En fijn geschreven weer, net of we er een beetje bij zijn, dank !

 13. Heerlijk om weer berichten en foto’s uit Florida te krijgen!! Vooral State parks maken mij blij, dank voor het delen!
  Jullie hebben gelijk al heel veel gedaan. Wat ongelofelijk dat er zoveel uit jullie huis is verdwenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *