Dag 4 – Jingle all the way

De vaste Florida-gangers zullen vast nog het blog van de moeder van RJ herinneren waar ze vaak sprak over de avonturen van de Vrolijke Vakantie Vriendjes. De ouders van RJ waren goed bevriend met TeleTon (Ton en Lidy) en zo zijn RJ en Ton, ook na het overlijden van zijn ouders, altijd in contact gebleven. RJ kreeg dan ook een appje van Ton of we tijd hadden voor koffie of wat anders. Na koffie bij hun op het terras moest het er dan toch van komen. Al die jaren een gebbetje tussen RJ en Ton; als ze ooit samen in Florida waren, zouden ze samen naar de DQ gaan.

Veel herinneringen en overige verhalen later nemen we afscheid van Ton en Lidy en gaan we weer op weg. Ik heb nog een korte meeting met Basil over Floridafun4you waarna we op weg gaan naar Tampa.

De drukte in Florida lijkt alleen maar erger te zijn geworden en ik “help” RJ dan ook regelmatig met opletten en remmen op de weg.

In Tampa lopen we een eind langs de Riverwalk en eindigen bij Heights Public Market. Het is een soort foodhall, industrieel met allerlei standjes en leuke zitplekken. Veel locals die hier afspreken en overal zie je mensen wandelen, skaten, kletsen en genieten.

Dit gebied is ook prachtig verlicht met kerst, zowel aan de rand van als op het water. Terwijl we wachten tot het echt donker is, eten we vanavond bij Ulele. Super leuke zaak met een eigen brouwerij, indrukwekkende wijnkaart en wij smullen van verse vis vanuit de wateren rondom Tampa.

Het buurtje heeft zo’n leuke sfeer dat ik een akelig partijtje romantiek voel opkomen. “Tijd voor een foto van ons samen” kweel ik tegen mijn liefste Lief.

Nou weet ik niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik mis echt het Doutzen gen. Na 2984756372 pogingen waarbij we scheel kijken, 208 onderkinnen per foto tellen, de een of de ander met dichte ogen staat, 80 filters en een professioneel Photoshopper nodig is en we naar elkaar sissen dat we nu echt even normaal moeten kijken, laten we het maar bij deze. Romantiek -10, lachstuip + 100, ik reken het goed.

We gaan weer op weg, en rijden via Ybor City

Dan door om mijn inner child tevreden te stellen. In Brandon is een “Christmas drive through” !! We betalen 25 dollar voor het kinderziekenhuis, krijgen de zender met kerstliedjes door en off we go. Ramen open, meezingen met Mariah en ontelbaar veel lichtjes, wat wil een Ca nog meer.

GE-WEL-DIG, hier wil ik gewoon wonen!

En als toetje bezoeken we daarna het erbij gelegen kerstdorp waar Santa Claus zit, gezellige kraampjes staan en de dieren van Santa graag gevoerd willen worden.

Ik deel mijn bakje voer met een kindje van 5 die verlangend staat te kijken. Ik smelt als zijn moeder op Amerikaanse manier zegt “Say thank you to the sweet lady, that’s the spirit of Christmas”. En in 1 weg tegen mij “Bless you, you’re so sweet, have a Merry Christmas”. Ik bedenk me de gezichten als je dit in Nederland zou zeggen … maar wat hou ik ervan !!! Lang leve Amerika !

21 reacties

 1. Wat een heerlijke dag weer. Dank je wel dat je ons allemaal laat meegenieten. Die christmas drive thru geweldig!! I love it! Geniet van het mooie florida.

 2. Wat gezellig om even bij te kletsen met Lidy en Ton. Was altijd leuk om de belevenissen te lezen van de Vrolijke Vakantie Vriendjes. Mooi die rit langs al die mooie verlichte versieringen en dan ook nog met die kersmuziek heel sfeervol. Mooie dag weer!

 3. Wat een gezellige kerstsferen overal, kan me voorstellen dat dat genieten is.
  Dat van de gezamenlijke foto is heel herkenbaar, duurt bij ons ook uren en dan is het nog een flut foto.

 4. Ik heb niet zoveel met kerst maar zelfs ik word hier vrolijk van haha. Wat ziet het er allemaal leuk uit! En ja, dat laatste stukje, precies daarom hou ik ook van Amerika.
  Tegenstellingen zijn ook altijd zo groot als je dan weer terug bent…
  En ja, de blog van RJ’s moeder was altijd zo leuk, leuk om dan nu naar DQ te gaan met de Vakantie Vriendjes.
  Dat restaurant in Tampa en de omgeving zien er top uit. Leuk, weer eens wat anders.

 5. Dat kerstdorp, of ik naar een kerstfilm zit te kijken op de tv. Zo leuk allemaal.
  Wat ziet dat er schitterend uit.
  De foto van jullie saampjes is mooi hoor, niks mis mee.
  Het is weer genieten.

 6. Wat een geweldige dag zeg , nou ik kan mij voorstellen, dat je er gelukkig van wordt. Dat is toch geweldig, die Christmas drive through, dat kan alleen in Amerika. Ik hou er ook van ! En die moeder zo typisch Amerikaans wat zij zegt, maar daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen! 🎅🏻🎄

 7. Sweet memories en na meer dan 34 fantastische Floridavakantie jaren ben ik dan eindelijk toch ingewijd in de geheimen van DQ waarmee helaas wel een einde aan deze running gag is gekomen… misschien moesten we maar een nieuwe verzinnen!

 8. Wat héérlijk… Wat fijn!
  Het brengt weer het echte Florida gevoel boven….
  Ik heb nu pure heimwee….
  Leuke foto’s en filmpjes.. Dank daarvoor.
  Ik kijk al uit naar morgen…..
  Fijne dag!

 9. Waarom?! Waarom?! Waarom hebben wij zo’n kerst drive through niet in Nederland???? Hoe gelukkig kan een mens daar niet van worden?
  En selfies…….dat is me nog nooit zonder 23458098 pogingen gelukt.

 10. Leuk om Teleton weer eens te zien, zo te zien gaat het goed met ze.
  Ooit zijn wij ook in Ybor City geweest, dat was in de zomermaanden.
  Het ziet er in ieder nu een stuk gezellig uit dan toen.
  Wat is het toch een super leuke tijd om daar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *