Dag 6 en 7 – Hymn for the weekend

Zaterdag is D-Day…. “De dag die je wist dat zou komen”.

Vandaag moet er geshopt worden …. en wat heb ik (nog steeds) een hartgrondige – en dan alle woorden die ik niet van mijn moeder mag zeggen- hekel aan shoppen. Dus op naar de Mall of Millenia, de een wat blijer dan de ander.

De mall is prachtig versierd, dat kan ik dan wel weer waarderen.

Maar zelfs bij alle merkenwinkels staan wachtrijen. Je “mag’ een afspraak maken om binnen te komen en de tassen van Louis Vuitton, Tiffany en andere merken worden meegenomen alsof het om een broodje Subway gaat.

We lunchen bij de Cheesecake Factory en mijn crab bites zijn zo ontiegelijk lekker dat ik steeds kleinere hapjes neem om er zo lang mogelijk over te doen.

In het midden van de Mall zit Santa Claus!!! In de rij staan alleen maar kinderen, dus ik hou me in. Maar het liefst was ik meteen op zijn schoot gesprongen voor een foto. Van alle kanten probeer ik wat foto’s te maken en als hij me boven ziet, herkent hij mijn nood. Zie je hem zwaaien?? We wisselen zelfs nog kushandjes uit, maar dan vindt RJ het wel genoeg geweest en mag ik weer braaf mee de winkels langs.

In de tijd dat de kinderen nog mee gingen, kon ik spijbelen. Fleur is dol op shoppen en zo kon ik op mijn meest favoriete plek wachten tot de ellende afgelopen was. Bij de rest van de mannen, passend op de tassen. En als ik merk dat mijn gezicht zo lang wordt dat het bijna de grond raakt, geef ik mezelf even vrij van de laatste winkels. In no time heb ik aanspraak …

We verlaten de Mall en gaan door naar de (Premium) Outlets. Daar doen we wat aankopen, maar ook hier zijn de prijzen niet meer zoals 2 jaar geleden.

Als we alles gehad hebben, zie ik mijn vriendinnen. Maar kennelijk is de band tussen mij en mijn vriendinnen thuis door het intensief samen zijn gedurende de lockdown heel sterk geworden. En tot mijn eigen schrik sta ik even later weer buiten met lege handen.

In de avond hebben we afgesproken met Laurens en Karin en het wordt een ontzettend gezellige avond bij Ruth’s Chris. De avond is veel te snel voorbij, maar gelukkig zal er nu geen 2 jaar meer overheen gaan.

Zondag is racedag dus we zitten op tijd klaar. Halverwege gelooft RJ er niet meer in en gaat even zijn broodje halen bij de Publix. Gelukkig is hij net op tijd terug om getuige te zijn van de grandioze overwinning van Max en we gillen het hele resort bij elkaar.

Daarna stappen we snel in de auto, op weg naar Blackpoint Wilddrive op Merrit Island.

Een hele tijd geleden ben ik op mijn bril gaan zitten en toen deed hij het niet meer. Omdat ik hem bijna nooit draag, deed ik gewoon af en toe die van RJ op. Maar dat betekende dat ik uit voorzorg maar heel enthousiast naar iedereen zwaaide. Nou vindt men dat in Nederland een beetje gek … dus nieuwe bril is aangeschaft en zo ben ik opeens degene die de eerste gator spot. Prachtige natuur, maar de dieren hebben zich wat verscholen dus de buit is niet groot.

We rijden door naar Daytona waar we bij Crabby’s Oceanside aan het strand heerlijk vis eten. We delen verse oesters uit de golf, op 3 manieren bereid en smullen van onze hoofdgerechten. En dit krijg je nou als je maar 2 foto’s maakt….

Omdat een dag zonder kerst niet compleet voelt, gaan we daarna naar Daytona International Speedway. En daar op de grond waar normaal geronk klinkt van motoren tijdens de Bikeweek of de Daytona 500, hoor je nu engelengezang. Ook hier is een Christmas drive thru gemaakt en we kijken onze ogen uit! Bijzondere plek om te rijden en de dag af te sluiten.

13 reacties

 1. Oh lekkere dagen zeg vooral het shoppen๐Ÿคช๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ!! En wat een prachtige versieringen! Veel plezier nog komende dagen

 2. Je hebt je weer goed geweerd hoor tijdens t shoppen. Ik zit ook liever in de hal als manlief winkel in en uit gaat.
  Maar wat super gaaf die drive thru bij Daytona Speedway!!

 3. Wat een feestelijkheden. Dat kunnen ze daar wel he?? Ik zie jullie genieten… Fijn hoor!
  Ga daar nog maar ff mee door…๐Ÿ˜˜

 4. Heerlijk juist shoppen, wel grappig dat het bij jullie precies andersom is๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚ Inderdaad wel jammer dat de prijzen ook niet meer zijn zoals het was๐Ÿ˜ Lekker genieten van al dat lekkere eten gaat jullie goed af๐Ÿ‘ Vooral doorgaan!๐Ÿ˜ƒ

 5. Ik geniet zooo ontzettend van jouw manier van schrijven Caroline, geweldig!
  Fijn dat de shop dag weer achter de rug is (of volgt er nog een?), dat heb je weer overleefd ha ha.
  Het grappige is dat ik graag ga shoppen maar na een uurtje er al helemaal klaar mee ben………wij shoppen hoe langer hoe minder. We zouden dan ook liever naar Blackpoint Wilddrive gaan.

 6. De Christmas drive true, helemaal geweldig!!
  ik moest weer lachen om die reusachtige steak van RJ ๐Ÿ™‚
  Mijn man zag de foto en zei: het water loopt me in de mond !

  Veel plezier daar en lekker genieten:)

 7. Wat een leuk verslag weer! Lekker shoppen in kerstsferen en ook nog de overwinning van Max kunnen kijken, gelukkig maar, dat mag je toch niet missen. En dan weer zoโ€™n drive thru, het is toch helemaal geweldig! Super afsluiting!๐ŸŽ…๐Ÿป๐ŸŽ…๐Ÿป

  1. Wat een leuk verslag weer…maar uhm geen tas gekocht?? Hoe ken dat nou?!
   Jammer ook dat de prijzen ook wat hoger zijn als voorheen, we wachten het maar af. In ieder geval weer een heerlijke dag met ook weer lekker eten๐Ÿ˜ƒ

 8. Geen tas begrijp ik, maar nog wel wat anders gekocht? Die Santa in de mall is echt zoals ik me Santa voorstel.
  Ohh, die drive thru is echt geweldig. Nog nooit gehoord dat die daar was.

 9. Wat een heerlijke week hebben jullie achter de rug. Zo fijn weer verhalen uit Florida te horen en beelden te zien.
  Hopelijk kunnen jullie snel weer terugโ€ฆ.!

 10. Shoppen, love it haha! Heerlijke dag, shoppen, natuur, Daytona, hou van Daytona. Dag naar mijn hart. En wat een leuke foto’s juist van jullie beiden.
  En had het gewoon gedaan joh, op de schoot van de Kerstman gaan zitten. Ze kennen je daar toch niet ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *