Dag 15 / 16 -Discover South Dakota

We verlaten het bordeel, zien nog de geheime Trap naar de Zonde voor de mannen destijds en halen bij de lokale zaakjes koffie en ontbijt voor onderweg.

In de spiegel zien we de bergen steeds kleiner worden en langs uitgestrekte landschappen rijden we naar onze volgende bestemming.

We passeren slaperige stadjes …

… en maken een omweg om Devils Tower te bekijken, het eerste National Monument van de USA en bekend van Close Encounters of the Third Kind. Check NIET, ik herhaal, NIET uit welk jaartal deze film is, want dat is weer zo’n holy moly moment … Door de Native Americans wordt dit als heilige grond beschouwd en er gaan meerdere prachtige verhalen uit hun cultuur over (het ontstaan van) deze Devils Tower.

De prairiehondjes langs de kant van de weg zijn een leuke aanvulling op het bezoek.

Bij Sundance bekijken we het standbeeld van the Sundance Kid en de enige gevangenis waar hij ooit heeft vastgezeten. Deze Harry Longabaugh was een trein/bankrover en lid van Butch Cassidy’s Wild Bunch. Zijn bijnaam heeft hij aangenomen toen hij hier gevangen zat.

Door naar Rapid City waar RJ een suite in het Marriot heeft geboekt zodat hij “zeker weet dat hij ook nog in iets normaals slaapt” deze vakantie …. Tsssssssss ….

Op woensdag gaan we naar Bear County, met name Fleur had nog niet genoeg beren gezien. Het is bloedjeheet en de wind voelt als een hele warme fohn.

In de middag vinden Daan en Fleur het dan ook even heerlijk om in het hotel met WiFi te chillen. Zeker omdat mijn nerd-radar weer op rood staat en ik iets cultureels/interessants wil doen. RJ en ik gaan de presidentenroute doen in Downtown Rapid City; van alle presidenten zijn standbeelden met korte info bordjes.

Daarna gaan we naar het Memorial Park waar een stukje van de Berlijnse Muur staat als dank voor de inzet van de South Dakota soldiers en reminder aan hoe belangrijk en kwetsbaar vrjiheid is.

In de avond eten we bij Dakotah Steakhouse met bijpassend “wifi-wachtwoord” en een intens gelukkige RJ die voor de “special” gaat; een 20 oz 45 day dry-aged Ribeye.

Met de ondergaande zon rijden we richting de Black Hills waar we het museum en de lichtshow van Crazy Horse Memorial bezoeken. Dit standbeeld is een soort protest van de Native Americans tegen Mount Rushmore en wordt op basis van inkomsten steeds verder afgemaakt. Wie de serie Ondersteboven van de Amerika’s heeft gezien op de NPO weet hoe gevoelig Mount Rushmore ligt bij de Natives.

Tegen elven komen we terug bij het hotel en weten we dat we zorgeloos kunnen gaan slapen, wij zijn door onze buurman beschermd ….

13 reacties

  1. Wat een mooie dagen weer. Kan me ook wel voorstellen dat de kids even een momentje voor hun zelf willen.

  2. Man man man … wat ‘n lange dagen maken jullie! Fantastisch 🤩 Als het ons gegeven is en we ooit nog eens die kant opgaan dan kom ik bij jullie voor tips! Geniet verder, ik geniet mee 😘

  3. De ene dag is nog mooier dan de andere. Jullie weten de bijzonderheden opnde routes er wel uit te pikken. Heerlijk om mee te mogen lezen.

  4. Weer zo’n fantastische dag! Echt geweldig om te zien. En, Caroline, beren zie je echt nooit genoeg!!

  5. Weer heerlijke dagen, ik ben aan het genieten van jullie verslag en foto’s.
    Bij de mountain goat foto was ik verbaasd maar toen ik op de link klikte zag ik dat het een Wildlife Park was, ha ha, mooi hoor !

    Die presidentenroute zou ik ook wel willen lopen en Devils Tower staat nog op onze to-see-list, Mount Rushmore niet (touristtrap?), ben benieuwd hoe jullie dat ervaren (mochten jullie dat bezoeken, ben even de juiste route kwijt).

    Hoe dan ook, maak er nog geweldige dagen van.

  6. Wow , de beren zijn echt gaaf !! Ik neem aan dat RJ bij DQ de Blizzard iedere keer ‘upside-down’ geserveerd heeft gekregen , zo niet dan is de volgende gratis (althans, dat heb ik gehoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *