Dag 12 – Another Day in Paradise

We worden op ons gemak wakker met koffie en prachtig uitzicht!

Vandaag staat weer een dag in Yellowstone op het programma en de familie Vonk zit dan ook gewapend met verrekijkers op de uitkijk tijdens de route. We doen vandaag de noordelijke ring en bekijken de vlaktes waar de damp uit borrelt en de zwavellucht je neusgaten in gaat.

Hoe mooi en interessant ook; de groene velden en bosgebieden vind ik toch het allermooist. We gaan nog een keer naar Hayden Valley waar we weer bizons zien die zich niks lijken aan te trekken van de hitte. De Elks waden met de hele familie door het water, wat een park is dit.

We gaan weer terug richting de noordelijke ring en pakken het indrukwekkende Grand Canyon of the Yellowstone mee en kijken we op één van de hoogste punten van Yellowstone (Mount Washburn) met bizarre uitzichten over het hele park.

Terug op de noordelijke ring, bij de Washburn Springs Overlook, hebben we de jackpot ! Een mama Grizzly Bear loopt over de helling met haar 3 cubs. Ik zal jullie de geluiden besparen die ik heb gemaakt, maar wat een feest ! Zoals dat in de States gaat, zoeken mensen meteen contact, kijk je met elkaar door de beste kijkers en is iedereen wel eens in The Netherlands geweest, of willen ze er naar toe. Bijna anderhalf uur staan we te kijken hoe mama rondloopt en haar kleintjes in de gaten houdt, wat een cadeau is dit.

We kijken nog bij Lamar Valley en zien mama bizon met haar kleintje oversteken. Een antilope loopt achter ons langs en voegt zich bij de kudde die we later lekker hun avondmaal zien eten.

Op de terugweg van Lamar Valley staan we weer even eerbiedig stil voor een bizon die de straat ook tot zijn territorium rekent, en gelijk heeft hij!

De avond gaat vallen en we gaan terug naar het hotel. Bij Gardiner staat de Roosevelt Arch, de eerste ingang van Yellowstone en ligt aan de noordzijde van het park. Een iconisch gezicht dat zeker even op de foto gaat.

Dan gaan we naar het hotel in Gardiner, dat ook een restaurant heeft. Het is inmiddels half 8 en we lusten wel wat. Gisteren was het restaurant gesloten omdat er een private event was van de plaatselijke Zonnebloem. Vandaag is het restaurant gesloten omdat de keuken kapot is. De Gardiner Bastards hadden kennelijk een wilde avond, het zijn de ouderen van vroeger niet meer. En zo kamperen we op de kamer, met afhaalmexicaans en wijn uit een plastic bekertje. We kunnen het heus 😉 ! PROOST!

En weer ruim 9,5uur op pad vandaag.

23 reacties

  1. Goedemorgen vanuit een bewolkt Nederland. Wat mooi weer! Jullie hebben echt geluk zoveel beren te zien. Alleen daarvoor al wil ik terug 😊 Benieuwd wat jullie morgen nog gaan zien. Truste! 😴

  2. Wauwww die natuur de uitzichten en uiteraard de dieren… fantastisch 🤩 En gewoon trots op jullie dineren op de kamer met plastic bekers😁

  3. Weer een heerlijke dag in Parkadise :).
    Geweldig dat jullie zoveel gezien hebben en vooral die grizzly met die cubs, super !

  4. Geweldig mooi! Leuk de filmpjes erbij, het lijkt net of ik op de achterbank zit en de reis mee maak😀

  5. Wat een topdag. Mooie natuur, blauwe lucht heel veel dieren en een beer met clubs.
    Mooie filmpjes en prachtige foto’s ook.

  6. Wát een geweldige dag weer, aan wildlife geen gebrek, prachtig al die dieren. Heerlijk meegenieten zo, met de mooie foto’s en filmpjes.

  7. Wát een prachtig, weids gebied….. en dan al die enorme dieren!!!!!
    Dit is een schitterende reis hoor! Ik geniet er evht van!!! Dank!💋😍

  8. Wauw geweldig hoor wat een mooie reis en wat een geluk dat je zolang van de grizzly met cubs hebt kunnen genieten

  9. Wauw, fantastische dag!
    Zo mooi hè daar! Wij hebben er vorig jaar ook zo van genoten!
    Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen.

  10. Wat een superdag zeg.
    Geen woorden voor.
    Hier voor kom je naar zo’n park. Jullie hebben de jackpot gehad om hier bijna alles te zien qua wildlife. Wij moeten nog met Yellowstone beginnen, toen we wegreden uit Jackson gisteren nog een moose met 2 kalven gezien bij de constructions tussen Jackson en Teton Village, ook super hoor.
    Blijven genieten hoor.

  11. Ik lees ook lekker mee. Prachtige beelden, wat een mooi park is Yellowstone! En wat een wild life. Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *