Dag 18 – Meiden die Rijden

Na drie dagen in Rapid City hebben we nog lang niet alles gezien, maar we vertrekken naar de volgende bestemming.

Voor we aan de lange reisdag beginnen, gaan we eerst Mount Rushmore bezoeken. Dit stond op de bucketlist van Daan en was het startpunt van de reis zoals we die in elkaar gefröbeld hebben.

De beeldhouwer Borglum heeft 4 presidenten gekozen waarvan hij vond dat ze model stonden voor de opkomst, in stand houding en uitbreiding van de Verenigde Staten. Het monument is druk bezocht en het ziet er allemaal op zijn Amerikaans gelikt uit. Aan alles is gedacht. Toch raakt het monument van Crazy Horse mij meer, maar het is erg interessant om beide te bezoeken met de geschiedenis er achter.

Vanaf Mount Rushmore nemen we de Iron Mountain Road naar Custer Statepark met de pigtail bridges van hout en de drie smalle tunnels die een prachtig frame bieden voor zicht op Mount Rushmore.

De wildloop in Custer Statepark zorgt voor een mooie picknickplek, maar op het gebied van wildlife is ons geluk op. We zien nog net een schaduw ergens hoog boven, maar that’s it.

In het laatste echte plaatsje waar we komen, maken we een stop …

Dan neem ik het stuur om de lange rit van vandaag naar Bellevue, Colorado (Fort Collins) in de Rocky Mountains te rijden. En als een volleerd trucker rij ik over de eindeloze wegen naar de plek van bestemming. Er is in de verste verte niks anders te zien dan uitgestrekte landschappen met af en toe een verdwaald huis. Ik zou het liefst aanbellen om te vragen hoe hun leven er uit ziet: wat doen ze in hun vrije tijd, hoe gaat dan met kinderen zo afgelegen etc etc. Bij mijn kinderen heb ik een max aantal vragen die ik mag stellen en zelfs mijn liefste vriendinnen beginnen al met hun ogen te rollen als ik meld dat ik vragen heb.

Na een hele lange rit komen we aan bij onze cabin voor de komende 2 dagen en hij is prachtig!

We hebben een avondje thuis gepland (met 2 afleveringen Longmire) en heel geëmancipeerd zorg ik voor het eten met hulp van Fleur; feministen hebben echt nul komma niks aan mij waarvoor mijn welgemeende excuses. Ik had niet alleen om die fotoshoot van gisteren 150 jaar geleden geboren moeten worden …

18 reacties

  1. Oh wat een mooi dagje weer. Toch is Rushmore leuk, ik snap dat het op het lijstje staat hoor! Die cabin is ook echt helemaal wat je verwacht van een huisje in die hoek, superleuk! Genieten maar weer mensen!

  2. Wat een prachtige cabin!!
    En wat een mooie foto’s van Custer en omgeving. Zo mooi die vergezichten 😍
    Enne, heel herkenbaar die vragen😬
    Gewoon doen!

  3. Ja, Mount Rushmore staat hier ook op die inmiddels ‘ellenlange’ bucketlist! Sjiek hoor. Jullie bezoeken zulke leuke stadjes. Ik vind het rijden in die uitgestrektheid zalig. De steden laat ik aan Jan (en Koen). En dan die logcabin 😍 Wow!

  4. Wat een mooie cabin en zo te zien ligt die op een prachtige plek.
    Ik kan me de lange, saaie weg door Wyoming herinneren en heb me vraag afgevraagd wie er in godsnaam zo afgelegen wil wonen.

    Heel veel plezier in Colorado ! (daar zijn wij over 7 weken 🙂 )

  5. Wat een mooie dag!🤩 MR moet je ook gezien hebben dus die kan van je lijstje😉Prachtige omgeving ook weer🤩 En dan aankomen bij zo’n “cabin”, geweldig!!

  6. Wederom prachtig 😍 en ik lig helemaal dubbel om het feit dat je ook daar wil aanbellen om je vragen af te vuren😁😁 Voor dit moment mis ik ze echter enorm 🥰

  7. Hahaha ik snap echt dat jij dat wilt weten😇
    Maar mooi he daar, prachtig, leuk die cabin..
    Ik sla alles even goed op voor onze trip binnenkort en misschien kom ik wel met vragen voor jou😅
    Liefs, Lein en co

  8. Wat een drukte bij Mount Rushmore, maar dat moet je idd gezien hebben lijkt me. Jammer dat je niet aangebeld hebt bij de huizen in the middle of nowhere. Ik ben ook heel benieuwd naar de antwoorden op jouw vragen!

  9. Wat een mooi plekje hebben jullie weer!
    Heel herkenbaar die afgelegen huizen. Fred en ik vragen ons ook voortdurend af hoe het leven van die mensen uitziet en wat ze bezielde om daar te gaan wonen.

  10. Mount Rushmore is gaaf om te zien (en om te fotograferen). Wij vragen ons ook altijd af hoe die mensen ,die zo afgelegen wonen, dat nou doen met hun boodschappen want je rijdt daar niet zomaar ‘even’ naar een bv Walmart…

  11. Wat is het toch altijd genieten van jullie verslagen! Mooie plaatjes begeleid door humoristische woorden.

    En jullie hebben weer een tof onderkomen gescoord, zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *