Dag 21 – America, the beautiful

Daan en Fleur besluiten vandaag om een dagje in de AirBnB te blijven. Fleur wil uitgebreid badderen en Daan heeft de filmcollectie en relaxstoel ontdekt.

RJ en ik gaan op weg naar Garden of the Gods en Pikes Peak, vergezeld door onze nieuwe BFF; de app Travelstorys. De ene vindt het fijn om grote hikes te maken en stappen te tellen, de ander om zoveel mogelijk weetjes en “food for the brain” te verzamelen, ieder zijn eigen liefhebberij toch ? De app weet zoveel interessants te vertellen waar wij als nerds vervolgens weer vrolijk verder op Googlen.

Garden of the Gods ligt gewoon midden in de stad, het is een soort grote achtertuin en vrij toegankelijk. Grillige, rode rotsformaties van miljoenen jaren oud liggen mooi afgestoken in het groen. Een Historic Site die helaas vandaag niet open is, geeft een beeld van het leven van vroeger.

Op weg naar Pikes Peak, in 36 graden, komen we de werkplaats van Santa tegen, de North Pole ! Het duurt nog maar 146 dagen eer het Kerst is (eerbiedig moment van stilte gevolgd door feestgeluid) en ik sla mijn slag voor nieuwe ornamenten.

Bij de ingang van Pikes Peak worden we gewaarschuwd voor de hoogte (je rijdt echt tot de top), wat het met je lijf kan doen en we krijgen instructie over het remmen. Dat had voor ons eigenlijk al waarschuwing genoeg moeten zijn. De top van de berg is meer dan 4 kilometer hoog en hier groeien zelfs geen bomen meer.

De uitzichten zijn fenomenaal en zijn inspiratiebron voor het beroemde liedje ‘America, the Beautiful’ (dat eerst een gedicht was getiteld Pikes Peak), we kunnen er ons alles bij voorstellen. Maar hoe hoger we komen, hoe spannender we het vinden. Allebei niet dapper met hoogtes, geen vangrail, stijle haarspeldbochten; Watje en Watje draaien op enig moment, bijna boven, toch om. En dan te bedenken dat hier autoraces gehouden worden (zelfs de 2e oudste van de USA na de Indy 500). Dat geeft me even een moment om groen te worden (red RJ: tijdens afdalingen heeft Ca haar ene hand strak om het handvat boven de deur, en in haar andere hand haar roze tasje …). Een Ranger test zelfs onderweg bij de afdaling de temperatuur van de remmen, voordat we verder mogen. Dat zegt ook genoeg … ter verdediging … We maken daarna nog een foto op de laagste overlook, hoog genoeg voor deze Dappere Dodo’s.

En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt RJ een hartverzakking. Hij heeft in de warmte bij activiteit behoorlijk last van zijn diabetes en krijgt snel een hypo. Hij koopt, boven op de berg bij een winkeltje, twee snickers en betaalt daar 11!!! dollar voor. Wit om de neus….

In de avond eten we in een saloon in het gezellige Old Colorado City en ik geniet van een heerlijke forel. Ondertussen is het noodweer; regen en bliksem trekt over de bergen.

En buiten op straat zie je hier ook een toename van mensen die op straat leven. Je kunt ze wat geld of eten geven, maar dat is het dan ook. Het blijft diepe indruk maken op ons.

11 reacties

  1. Fijn toch, de jeugd lekker thuis hun ding laten doen. En de wat oudere jeugd (😉😇😊) gaat heerlijk op pad. Avontuur genoeg weer, vandaag. Hitte, regen, hoogte, onweer, dure snickers 😳 En inderdaad, armoede kom je overal tegen, niet alleen in te USA…

    1. Inderdaad Vivianne, ik blijf het er lastig mee hebben… ook via de stichting zie je genoeg, net als jullie bij de gemeente.

  2. De twee watjes🤣😂 Ik doe het jullie niet na hoor zo hoog😱 Het zijn wel prachtige plaatjes🤩 Kost wat “angst” maar dan zie je ook wel wat🤩 Wel even schrikken met RJ, nog een geluk dat er een winkeltje was daar.

  3. Die Snickers van €11,- ik lig dubbel maar wat zal hij gebaald hebben 😂😂 Ik vind het super knap hoor ik was denk ik al eerder omgedraaid 🤨🙈 dus helemaal dapper zijn jullie!!

  4. Ik ben ooit (in 1994) pikes peak opgegegan met een studentenbarrel van $500Dat een caprice stationwagon van 1977 met een hele hoop mijlen er op lol. Heeft Robert jan geen Free style libre 3? Deze waarschuwt je voor hypo’s (kan je instellen)

  5. Wat een uitzicht! En dapper hoor, ik had het niet gedurfd…
    En wat zal dat pijn hebben gedaan haha, die 11 dollar voor 2 snickers.
    Maar goed, beter dan een hypo natuurlijk.

  6. Hahahaha Ooooh dat herken ik zooooo! Ik vind jullie dapper. Vreselijk die spelden zonder geleiderail. Coole app trouwens!

  7. Wow wat spannend die tocht in de hoogte ook niet echt mijn ding hoor zeker als je zo gewaarschuwd wordt dan gaan toch de alarmbellen rinkelen maar toch heel ver gekomen met als beloning een mooi uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *