Dag 17 – Everybody’s got a little outlaw in ’em

We hebben afgesproken dat we deze ochtend iets later vertrekken; RJ heeft nog een call voor werk en ik moet nog wat werk doen voor de Stichting dus goed internet is even vereist. Daan en Fleur kunnen dus wat langer chillen en ik hoor ze niet klagen.

Als alles gedaan is, stappen we in de auto op weg naar Badlands National Park. Het landschap van Badlands doet bijna buitenaards aan. De grillige vormen en kleurlagen zijn heel apart om te zien. Ondanks dat het er bijna onbewoonbaar uitziet, spotten we weer de schattige prairiehondjes en zien we uit de ooghoeken het kopje van een jonge mule deer.

Dan rijden we terug naar Wall, waar we naar de Wall Drug Store gaan. Mijn ogen verrichten gewoon overwerk hier; naast alle spullen (en je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er) is er ook allemaal kitsch decor, als je hier in de buurt bent, moet je gewoon even kijken.

We hebben uiteraard weer een stop bij de DQ want vandaag is het Miracle Treat Day en bij elke verkochte Blizzard wordt er een donatie gedaan aan een lokaal kinderziekenhuis. Volgens RJ had hij er vandaag eigenlijk geen trek in maar was zijn Blizzard dus gewoon een “act of kindness.”

Dan rijden we door naar Deadwood, een echt westernstadje. We bezoeken eerst het graf van Wild Bill en Calamity Jane.

Dan gaan we door naar Historic Downtown Deadwood. Hier begon in 1876 de Goldrush en het stadje trok allerlei mensen aan op zoek naar geluk in de vorm van goud. De saloons, bordelen en gokhuizen boden troost of feest en de outlaws hadden vrij spel.

In Main Street zelf zijn op gezette tijden shootouts of andere reenactment activiteiten. Is het nep ? Zeker. Is het toeristisch? Absoluut ! Maar we vinden het fantastisch! Zelf zou ik zo mee willen doen aan zoiets in Limburg, maar ik heb een verbod van de kinderen. Ze gaan emigreren als ik dat ga doen.

Laten we nou toevallig ook langs een Old Western Photographer lopen … beetje a la Volendam maar dan anders … Ik bid, smeek, huil, dreig, ga op mijn knieën en koop ze uiteindelijk om, maar we gaan naar binnen !

We mogen ons verkleden (zijn wij als Limburgers erg goed in) en dan worden we op de foto gezet …….

…… en het erge is; als je eenmaal in the mood bent, is er geen houden meer aan. No shame at all! Calamity Ca en Wild RJ are born!

23 reacties

  1. Geweldige fotoserie! Jullie gingen helemaal los! En die foto bij de Wall Drug Store…?!?! “Mr. Hamersma… wat doet u nu?”🤭
    Badlands… ja, ook op de lijst! Jongens, ga zo door 😇

  2. Wow !!! Geweldig!!! Wat een gave foto’s! En ik ben zo door jullie geïnspireerd dat ik gister tickets heb geboekt voor mei en juni 2024. En meteen al plekken hebt geboekt🫣🤪😊 Gelukkig dat ik nog de planning van 2020 die niet door kon gaan!
    Nog heel veel plezier, ik heb er nu ook al zin in👍

  3. Zo’n shoot laatje zeker niet schieten. Geweldig!! Geen idee wat je hebt moeten doen om ze om te kopen maar dat was het zeker waard.

  4. Ohh die foto shoot, dat je je gezin zo gek krijgt hahaha, zou mij niet lukken hoor..
    Ja ik geniet lekker mee hoor, wat een gave trip weer, ga zo door!!
    Liefs,lein en co

  5. Haha mooie herinneringen behouden jullie met deze foto’s… wat zijn de mannen stoer en de dames knap!

  6. Wat een geweldige fotoshoot! Hoe jullie die geweren vasthouden, haha. De prijs voor degene die het meest arrogant kan kijken gaat vandaag naar RJ.

  7. Wat een leuke fotoshoot!! RJ is beter als hij lacht op deze foto’s 😀
    Wellicht dat jullie Munster Geleen wat WildWest mee kunnen geven op jullie eigen ranch.

  8. Ik ken jullie niet, ben toevallig via het Amerika forum hier terecht gekomen… maar wat een lollig verslag is dit en een leuk begin van het weekend zo om dit te lezen! Ooit ook eens met onze 2, toen net afgestuurde kids, een campertrip door west-usa gemaakt en dat is een unieke ervaring die je je lang gaat herinneren! Veel plezier nog…

  9. GEWELDIG 🤩 en tja die foto shoot hoe geweldig is dat! Ik denk dat wij in de verkeerde eeuw zijn geboren 😆

    Ik geniet volop mee🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *