Dag 13 / 14 – Bye bye Yellowstone, we’re going to the Old Wild West

De laatste ochtend in Gardiner; de kids hebben slecht geslapen. Als we buiten komen, zien we de oorzaak: een vrijgezellenparty in de kamer boven hen en een opblaaspop wordt nog net de auto in geduwd.

Als we door het dorp rijden richting Yellowstone, zien we hertjes bij de kerk. Laat het nou zondag zijn …

Vandaag is de laatste volle dag in Yellowstone en gaan we de geisers en springs bekijken, zeg maar de gehele westkant. We lunchen onderweg aan een riviertje met het laatste slokje wijn (red RJ: uit plastic bekertje wederom …)

De geisers zijn een fenomeen, niet te geloven wat er een kracht in de natuur zit. Dit “moet” je wel gezien hebben als je in Yellowstone bent. Zeker de ‘Old Faithful’, de meest bekende van allemaal.

Toch vind ik de andere kant van Yellowstone (oostkant) met zijn groene vallei, bossen, de feeërieke meertjes en vooral het wildlife veel mooier. Alsof de dieren het gehoord hebben, zien we toch nog een eenzame bizon aan de kant van de weg en op weg naar het Grant Village steekt er zomaar een zwarte beer over. Zo zie je ook maar hoeveel geluk je moet hebben; hij verdwijnt heel snel in de struiken en is niet meer te zien (en alleen voor ons zichtbaar dus).

Bij Grant Village aangekomen, waar we overnachten, frissen we wat op en hebben om 19uur een reservering in het restaurant (met een prachtig uitzicht op Lake Yellowstone). Als we daarna naar de auto lopen, stortregent het ineens, waardoor het wel lekker afkoelt. Daarna vallen we doodmoe in slaap.

De volgende ochtend checken we vroeg uit en gaan we nog even kijiken bij het wildlife voordat we echt afscheid nemen van Yellowstone. We krijgen een waardig afscheid; Elk, Bizons en Grizzly zwaaien ons uit. En ik weet nu al dat ik hier echt terug wil komen. Wat heeft Yellowstone indruk gemaakt ! Overigens, ik ben gelukkig niet de enige die wel eens wat minder op een foto staat, getuige deze elk 😉 !

(Red RJ: even geluid hard aan, en let op hoe blij Ca is met haar mobiele telefoon om een foto te maken bij het volgende filmpje van de bison)

Op naar Cody en ook deze route biedt prachtige natuur. We brunchen bij de cowboys en zorgen dat we om 13.00 uur in Cody zijn voor een historische trolleytour. We gaan nu het land van het oude wilde westen ontdekken en we beginnen met Buffalo Bill. Beroemd om zijn jachtkunsten en zijn rondreizend Wild West Circus is het plaatsje Cody naar hem vernoemd en heeft hij hier veel invloed gehad.

Na de verschrikkelijk leuke en informatieve tour, maken we zelf nog een kleine tour door Cody (inclusief DQ), maken nog wat foto’s, voordat we weer doorrijden.

Via de Big Horn Scenic Byway (Route 14A) komen we aan het eind van de dag in Buffalo aan.

Één keer per vakantie mag ik een apart hotel boeken en dat heb ik deze keer gevonden in het Historic Occidental Hotel. In vroeger dagen een berucht/bekend hotel met saloon (met kogelgaten) waar Butch Cassidy, Calamity Jane en Buffalo Bill tot de clientèle behoorden. Het hotel is net een museum, je blijft kijken.

Een deel van het hotel was vroeger ook een ruimte waar mannen ongezien naar binnen konden voor “pikante pret”, laat ik nu die Bordella Suite geboekt hebben. De kinderen zuchten, manlief kijkt wat gelaten en ik ben in de 7e hemel! Fantastisch dit!

We eten in de saloon waar live muziek is en een groep vrouwen uitgebreid danst en feest viert. Ik spreek een van de dames aan en binnen de kortste keren zijn het mijn nieuwe BFF’s en weet ik alleen hun pincode nog niet.

Het blijkt de laatste avond van de Longmire dagen te zijn, een populaire serie op Netflix die zich hier afspeelt. De dames zijn fan, komen hier jaarlijks en stellen ons voor aan 2 acteurs die hierin meespelen. Het blijkt om hoofdrolspeler Robert Taylor (ook bekend van oa The Matrix, The Meg, Hercules) en John Bishop (oa ook Elvis uit Footloose) te gaan. We praten wat, gaan op de foto en John Bishop pakt zijn gitaar en speelt ook wat nummers mee. Margaritas en wijn vloeien en het bleef nog lang onrustig in de saloon.

Deze avond was een parel! Als we veel later dan gepland naar onze Bordello suite gaan, komen we langs promiscue activiteiten. Het oude wilde westen blijkt nog steeds wild te zijn, yeehaw!

15 reacties

  1. Zo te lezen zijn jullie enorm aan het genieten en dat kan ik me heel goed voorstellen.
    Wij gaan al járen NIET meer naar de geisers in Yellowstone omdat we ook het noorden veel mooier en interessanter vinden :).

    Geweldig zo’n onverwacht Longmire feestje in de saloon!

    Geniet van de rest van jullie reis.

  2. Echt fantastisch dit ik geniet mee🤩 en dat hotel hoe gaaf is dat…. Ik ben nooit in Yellowstone geweest maar het stijgt wel heel hoog op mijn lijstje 🥰

  3. Begrijp heel goed dat je nog een keer terug wilt naar Yellowstone. De video’s geven een fantastische impressie.
    Wat een geweldig hotel heb je uitgezocht. Heel authentiek met zelfs een krakende houten vloer, haha.

  4. Die Bordello suite, met krakende vloer, fantastisch. En dan ook nog op de foto met Robert Taylor (zie ik hem ook eens zonder hoed).
    Wat hebben jullie er goed aan gedaan om wat langer in Yellowstone te blijven.

  5. Wat een geweldige dagen weer. Heel veel mooie natuur. Mijn complimenten voor je hotelkeus. Ik weet bij wie ik te rade ga als ik een keer wat aparts zoek 😁

  6. Geweldige dag, hoop lol😂🤣 “deep tissue massage”🤣😂 kom niet meer bij🤣😂 Een minpuntje😉 “line dance” heb ik jullie niet zien doen😂🤣 beetje jammer😂🤣

  7. Fantastisch!!!! Wat ontzettend mooi! Yellowstone, de geisers…
    We hebben ze ook een keer gezien, spectaculair en enorm!
    De wildlife is zo ontzettend gaaf, en dan zien wij het op film en/of foto.
    Laat staan hoe het zal zijn om het life te zien!

    En dan de Bordello suite, met krakende vloer, fantastisch.
    Wat genieten jullie… dank dat je ons mee laat genieten ☺️
    Liefs van ons

  8. Yellowstone is zooooo mooi, we zijn er een aantal keren geweest en krijgen er geen genoeg van.
    Geweldig dat hotel en die saloon! Hoe vind je die?????

  9. Wat een mooie dagen en belevenissen weer! En fijn dat jullie het samen ook zo leuk hebben. Keep enjoying!!

  10. Wat een mooie herinneringen maken jullie. Dat hotel echt fantastisch die krakende vloer in de “bordella suite maakt het helemaal af.

  11. Wat een heerlijke dagen zeg! Dat hotel, geweldig haha!
    En dat feestje in de saloon, super om mee te maken natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *