Dag 22 / 23 – Take me to Durango

We verlaten Colorado Springs, op naar Durango. Het wordt een lange reisdag vandaag en we maken eerst een korte stop bij de Colorado Wolf and Wildlife Center.

Daarna rijden we door National Forest gebied, lunchen in een dorpje waar, als je 1x niest, je al doorheen bent, restaurant Oasis.

Midden in Rio Grande Forest, ergens op een berg (waar we net 1 streepje hebben), videobellen we met Ian die jarig is.

En zo komen we na een lange rit met vele verschillende prachtige landschappen, aan het eind van de dag in Durango aan. Het bekende Strater hotel was al volgeboekt, maar wat een leuke plek hebben we weer ! De Nobody’s Inn , gelegen aan Main Street. Je kunt met een code het historische gebouw in (er is dus ook echt “nobody in”) en hier zijn 5 ruime kamers ( everybody, anybody etc, whats in a name) gelegen aan een lange gang. Daan en Fleur zitten in de Homebody en wij hebben de Somebody, met eigen badkamer toilet aan de overkant van de gang. Alles helemaal in stijl ingericht en goed schoon.

We eten en drinken subliem bij El Moro Spirits and Tavern tegenover onze slaapplek. Wat een leuk stadje, wat een gezellige winkeltjes en restaurantjes; ik weet nu al dat ik hier nog wel eens terug wil komen, en dan ook om de treinrit te doen als we een keer met zijn tweeën zijn.

De volgende dag starten we heerlijk op ons gemakje op en gaan dan naar het Purgatory Resort waar Daan en Fleur in een alpine coaster gaan. Ik hou uiteraard tassen vast …

We rijden door naar Silverton waar we even rondlopen en lunchen bij Lacey Rose Saloon in gezelschap van the pianoman, heeeerlijk zo’n sfeertje!

Dan de Million Dollar Highway met prachtige natuur en vergezichten (en na de smalle weg in Rocky Mountains NP én Pikes Peak, vinden we dit een ‘makkie’, alhoewel die ook als spannend bekend staat). Maar dan … een Eland !! Eindelijk ! Deze had kennelijk de memo ontvangen dat we die echt nog wilden zien en stond rustig te eten. In de haast, struikelend naar buiten … camera snel ! Zit je op ! Pak ook de verrekijker ! Die heb jij toch ! …. en kunnen we nog net zijn kont vastleggen, maar hé, we hebben er eentje gezien!!

In de avond hebben we bij de Derailed Pour House gereserveerd. Er is live muziek, er spelen clips uit onze tijd af en de cocktailkaart is een lust voor het oog; dat moet dus ook geproefd worden!

Helaas gooit een storm roet in het eten en zit een hele straat in het donker ! We drinken gezellig bij kaarslicht onze drankjes (terwijl de live muziek akoestisch ook doorgaat) maar een tweede ronde zit er niet meer in.

Dat doen we “thuis” waar we op de kamer van Daan en Fleur nog wat snacken en een muziek/tune raadspel spelen.

Fantastische plek dit, echt waar, volgende keer boek ik weer hier. Maar als ik in de nacht naar het toilet moet, zie ik er niet uit als in de films. Haren rechtop, kreukels die uit het gezicht gekleid moeten worden … als je dan ongezien naar je toilet aan de overkant wilt, is dat een spannende onderneming zowel voor mij als degene die mij eventueel tegen komen. Mochten jullie recensies lezen dat het een ghostplek is…It was me…..

(muziek aan) !

10 reacties

  1. Hahaha… Pink Caroline!
    Mooie dagen weer, leuke stadjes en prachtige flora en fauna. De dagen gaan snel… Geniet nog maar even 🍹🍸🍷

  2. Hahahahha heerlijk mensen. Wat een gave plek! Snap goed dat je nog eens terug wilt. En een goede cocktail smaakt zelfs in het donker lekker! Toffe plekken komen jullie!
    Mrs panther. Haha. Lekker mensen!

  3. Het is wel echt het Wild West gevoel daar, zeker met die man op de piano. Dat laatste filmpje , geweldig met dat liedje erbij.

  4. Zo lekker wakker worden hier in nat, koud en druilerig Nederland..
    Ben weer helemaal happy.
    Heerlijk verhaal. Zie het voor me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *