Time to cowgirl up !

Op een druilerige avond begin januari kwam van Daan en Fleur de vraag … Wat gaan we met de vakantie doen? Beide sinds kort weer vrijgezel zagen hun kans schoon; mee op vakantie en het liefst weer naar Amerika. En zo zijn we een maand later ver rond met de planning, zijn de vliegtickets geboekt. We starten met een ruime week in ons huis in Florida, Villa A Touch of Dutch. Even lekker van de voor ons bekende plekjes genieten !

Vervolgens vliegen we naar Salt Lake City en gaan we vanaf daar een roadtrip door het Wilde Westen maken !

We rijden vanaf Salt Lake City via Grand Teton naar Yellowstone, hotels in Yellowstone zijn geboekt, beren en bizons besteld, dus dat moet goed komen.

Hierna rijden we via Cody naar Buffalo, de omgeving waar Buffalo Bill en Calamity Jane heel wat tijd hebben doorgebracht. Het Wild West gevoel viert hier dan ook hoogtij. Bij het zoeken naar accommodaties kreeg ik weer de waarschuwing dat treinwagons etc echt verboden zijn. De vaste bloglezers kunnen zich de foto’s van een RJ met lang gezicht misschien nog wel herinneren.

Geen trein dus … hmm … maar dan boek ik, heerlijk fout, de bordeelsuite in The Historic Occidental Hotel waar de kogelgaten nog in het plafond van de bar zitten!

Daarna rijden we door naar Rapid City waar we 3 dagen in de Residence Inn by Marriot overnachten. Hier staan o.a. Mount Rushmore, Custer Statepark, Bear Country en Old Mining/Ghost towns op de planning.

In 5 dagen zakken we dan af naar Albuquerque in New Mexico waar we op zoek gaan naar onze familieheld; Walter White van Breaking Bad. We kunnen geen camper zien staan of we verdenken de eigenaren van “bijverdiensten in de chemische sector”. Iedere onschuldige kampeerder zien wij aan voor brouwers van crystal meth.

Dan breken de laatste dagen al aan en gaan we via 2 nachten in Durango/Silverton en 2 nachten Moab terug naar Salt Lake City waar de KLM ons weer (hopelijk heel veilig) terug brengt naar Nederland.

Je kunt op bijna de gehele route op verschillende plekken afspraken maken bij Old Western fotografen.

Daar heb ik uiteraard mijn zinnen op gezet en ik heb een complete reportage in mijn hoofd. Er zijn nog 5 maanden om RJ zo ver te krijgen, Appeltje Eitje ….. Toch ?

27 reacties

  1. Gave trip zeg, en Albuquerque, super. Breaking Bad beste serie ooit. Mooie vooruitzichten weer. Verheug me al op de verslagen, en op de wild west foto’s 😀

  2. Wauw, dat gaat een prachtige reis worden zeg! En ja die foto moet gemaakt worden hoor, wauw!!! Nog gekeken of er State Fairs in de buurt zijn? Of hebben ze die daar niet in de regio. Geniet van alle voorpret en fijn dat wij weer mee mogen genieten!

  3. Dat wordt weer een leuke reis!! Veel bekende plekken voor ons, dat wordt genieten en vooral gezellig dat de kinderen nog mee willen!!

  4. Wow!!! Wat een super mooie reis!🤩Dat wordt weer geweldig en ook de kids erbij❤️ Ben nu al nieuwsgierig naar de foto’s in klederdracht🤭

  5. Wat een fantastische reis weer en goddank mogen we meegenieten van een afstand 🥰 Zo leuk ook dat Daan en Fleur weer meegaan!!

  6. Ja! Het Wilde Westen! Zoveel te zien, zoveel te doen. Yellowstone was zó mooi… 🤩 Maar ja, wat niet. It’s America man… 😇 Veel voorpret samen!

  7. Heerlijk eerst Florida en dan een geweldige rondreis
    Wij genieten weer mee van hè verhalen
    Plannen maken is zo leuk
    Wij gaan dit jaar met 1 kind naar Florida en hopelijk volgend jaar compleet beginnen in SF
    Nu al zin in

  8. Wow, dat gaat een mooie reis worden!
    We waren eind december in Albuquerque. Er zijn daar in de buurt veel filmlocaties…..we hadden daar een leuke folder van gekregen bij een welcome center als je New Mexico inrijd. Tijdens onze tour door de stad kwamen we bij Hotel Zazz in Nob Hill, een heel kleurrijk hotel waar we ongevraagd een rondleiding kregen. Ziet er mooi en nieuw uit!
    In ieder geval heel veel plezier!!

  9. Hoi hoi, wat een heerlijke reis. Als je bij Colorado Springs in de buurt bent kijk dan eens naar mount Evans…. 4350 meter de berg op met de auto en je komt eigenlijk altijd mountain goats tegen, of ook wel de Amerikaanse sneeuw geit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *